Gå rett til innhold

Ny ressursside for nevroutviklingsforstyrrelser: Et betydningsfullt verktøy for klinikere

Gruppebilde adhdautismetourettes no

En banebrytende ressursside for helsepersonell som arbeider med utredning av ADHD hos barn og ungdom er nylig lansert. Nettsiden, som er tilgjengelig på adhdautismetourettes.no, tilbyr en rik samling av informasjon og verktøy, spesielt designet for å støtte klinikere i deres arbeid.

Siden adhdautismetourettes.no er i første omgang sentrert rundt utredning av ADHD, er det en visjon om å utvide ressursene til også å omfatte andre nevroutviklingsforstyrrelser som autisme og Tourettes syndrom.

Overlege Ann Christin Andersen fra BUP-poliklinikken i Volda fremhever verdien av denne nye ressursen.

Ressurssiden gir enkel tilgang til nasjonale pasientforløp, retningslinjer for diagnostikk og behandling av ADHD, samt interaktive verktøy og oppdatert forskning. Andersen understreker spesielt hvordan siden er et uvurderlig opplæringsverktøy for nye fagfolk, og hvordan den bidrar til internundervisning og kvalitetsforbedring i klinisk praksis.

Adhdautismetourettes no 2023 11 13 at 13 55 12

Utredning av ADHD kan være kompleks, gitt den store variasjonen i symptomer og overlapp med andre psykiske lidelser. Denne ressurssiden tilbyr dyptgående innsikt og støtte i dette utfordrende landskapet gjennom ekspertvideoer og diskusjoner om spesifikke kasuistikker.

Målet med ressurssiden er å heve kvaliteten på omsorgen og støtten som gis til barn og unge med ADHD, og på sikt også de med andre nevroutviklingsforstyrrelser. Denne lanseringen markerer et viktig steg mot bedre forståelse og håndtering av disse tilstandene, og det er store forventninger til sidens videre utvikling.

Besøk adhdautismetourettes.no og les mer.