Gå rett til innhold

Sped- og småbarnskonferansen "Nå de små" nå tilgjengelig som opptak

Nå de små 2024 04 02 at 2 31 11 PM

Den årlige sped- og småbarnskonferansen "Nå de små", som i år fant sted 14. mars, er nå tilgjengelig for visning som opptak frem til 14. juni 2024. Dette gir en unik mulighet til å oppdatere seg på den aller ferskeste forskningen og praksisen innenfor et felt som omhandler de avgjørende første årene i et barns liv.

Konferansen setter søkelyset på perioden fra svangerskapet til barnehagealder, samt de viktigste miljøene barn i denne alderen ferdes i - familien og barnehagen. Målgruppen som får utbytte av konferansen er bred og inkluderer alle som jobber tett på sped- og småbarn, som helsesykepleiere, jordmødre, barnehageansatte, BUP, PPT, barnevernet, fastleger og psykologer. Også andre med spesiell interesse for feltet vil finne mye av verdi.

Programmet dekket en rekke høyst relevante temaer presentert av fremtredende fagpersoner. Agnes Bohne belyste betydningen av negative tankemønstre i svangerskap og barseltid. Hanne Braarud snakket om variasjoner i barns normalutvikling, mens Silje Berg Kårstad og Nina Jakhelln Laugen gikk inn i barns emosjonelle forståelse. Praktiske metoder som De Utrolige Årenes babyprogram og PCIT (Parent-Child Interaction Therapy) for de aller minste ble også dekket.

Andre programposter omhandlet små barns stress i barnehagen, overgangen hjem-barnehage og hvordan kvalitetsobservasjoner kan bidra til profesjonell utvikling i barnehager. Avslutningsvis ble den nye nasjonale veilederen for psykisk helsearbeid for barn og unge diskutert.

Interesserte oppfordres til å benytte denne muligheten til å se eller se igjen foredragene fra denne viktige konferansen som belyser livets aller første fase fra alle vinkler.

OBS! Opptaket er automatisk tekstet, så det kan forekomme feil i teksten dersom man velger å skru på denne funksjonen.

Se Nå de små-konferansen om igjen her: