Gå rett til innhold

Barnevernspodden: #7 Barn som kommer alene til Norge

Barnevernspodden episode 7

Når barna først er kommet til Norge, da har barneverntjenesten en stor del av ansvaret for trygghet og utvikling for barna. I denne episoden er vi særlig opptatt av hvilke arbeidsformer, kunnskap og roller barnevernsarbeideren benytter seg av, og trenger.

Denne episoden av Barnevernspodden handler om barn som er på flukt. Barn som har reist uten foreldre fra krig og frykt i håp om å finne trygghet og glede langt hjemmefra. Når barna først er kommet til Norge, da har barneverntjenesten en stor del av ansvaret for trygghet og utvikling for barna. I denne episoden er vi særlig opptatt av hvilken arbeidsform, kunnskap og rolle barnevernsarbeideren benytter seg av, og trenger. Barn på flukt er like mye flyktningefag som barnefag. Vi trenger kunnskap fra begge fagområdene, men vi mener at det er særskilt viktig å ha et barnesøkelys på enslige mindreårige flyktninger, sier programleder Anne Marit Høyem.

Vi har to gjester med i denne episoden. Det er Sølve Bjørn Randal som er leder av Barneverntjenesten for enslige mindreårige flyktninger i Bergen kommune. Vår andre gjest er Ingrid Kvestad kollega ved RKBU, forsker og psykolog.

Barnevernspodden - en podkast for deg som jobber i barnevernet!

Barnevernspodden har endelig satt i gang med ny sesong. Vi gleder oss til å dele viktige tema og spennende samtaler med dere som er interessert i barnevern fra ulike ståsted og posisjoner.

Vi lover vi skal gjøre vårt beste, for å være aktuelle på barnevernsfeltet. Ta gjerne kontakt med oss om du har innspill eller synspunkter. Og for all del, del episodene med andre interesserte. Vi høres der du lytter til podkaster

Podkastledere er som vanlig Anne Marit Høyem og Øivin Christiansen.

Pokasten produseres av RKBU Vest.
Teknisk ansvarlig: Hillevi Høyem.