Gå rett til innhold

Ny podkast: Barnevernlederen

Barnevernlederen flyer 2

RKBU Midt-Norge lanserte 1. februar 2024 en ny podkastserie kalt "Barnevernlederen". Podkasten har som mål å inspirere ledere, belyse barnevernledelse fra flere vinkler og øke interessen for kompetansestyrking i ledelse.

I løpet av våren vil det komme én ny episode hver torsdag. Foreløpig er det spilt inn 10 episoder, med mulighet for at det kommer til et par episoder til.

Gjennom samtaler med barnevernledere, forskere og andre ressurspersoner vil podkasten ta for seg ulike temaer knyttet til ledelse i barnevernet. Dette kan handle om alt fra hverdagsutfordringer, personalarbeid, samarbeid, brukermedvirkning og veiledning til mer overordnede perspektiver på barnevernledelse.

Programleder er Stein Jonny Valstad fra PwC, som gjennom mange år har jobbet tett med den nasjonale barnevernlederutdanningen. Han har solid innsikt i barnevernfeltet og ledelsesutfordringene ledere står overfor.

- Vi vil gjerne at den krevende rollen som barnevernleder får større oppmerksomhet og vi ønsker å bidra til å engasjere og inspirere barnevernledere til å utvikle seg som ledere, sier Gunn Helen Wikan, som sammen med Frode Fossvold-Jørum står som produsent for podkasten.

Podkasten vil være en del av Ressursportal om barnevernledelse, som inneholder en samling fagressurser for ledere i barnevernet.

Målgruppen for podkasten er ledere i kommunalt barnevern, institusjonsbarnevern og andre som er interessert i temaet barnevernledelse.

Du vil finne episodene der du vanligvis hører podkast eller ved å gå inn på podkastens egen side og abonnere på den allerede nå.

Her er en liten smakebit fra episode 8:

Andre linker til podkasten:

Episodene (med forbehold om endringer):

  • Behovet for lederutdanning i barnevernet - Torill Moe og Ingrid Wibe (01.02.24)
  • Motivasjon og miljø - viktige stikkord for institusjonslederen - Bjørn-Ivar Helland (01.02.24)
  • Barnevernlederens komplekse rolle - KS sitt blikk - Gro Sannes Nordby (08.02.2024)
  • Relasjonsledelse under press - slik takler barnevernlederen det - Kjersti Sandanger (15.02.24)
  • Kan en institusjonsleder vinne på alle fronter? - Marianne Stallvik og Reidar Haug (22.02.24)
  • Barnevernledelse i et tilsynsperspektiv - refleksjoner fra Helsetilsynet og Statsforvalteren - Erik Stene og Doris Fagerli Sundvik (29.02.24)
  • Barnevernledelse og kommunens ansvar for barna - Ingvild Granum (07.03.24)
  • Personalomsorg som nøkkelen til barnets beste - Elin Flatebø (14.03.24)
  • Veien videre - slik vil Bufdir styrke barnevernet - Tove Bruusgard og Agnethe Kjerschow (21.03.24)
  • Institusjonsutvalget: - Mer helsehjelp og færre flyttinger - Erik Stene og Marcus Andersen (28.03.24)